Yin yoga, Klassisk yoga og Shakti yoga

FacebooklinkedinFacebooklinkedin

Kort beskrivelse af yin yoga

Yin yoga er en meget blid, indadvendt og meditativ form for yoga, hvor der arbejdes med at skabe bevægelse i kroppens bindevæv. Bindevævet sidder overalt i os; bl.a. omkring ledbånd, ligamenter, indre organer og muskler. Vi arbejder os blidt ind i nogle dybe stræk, og holde dette stræk i et par minutter, så bindevævet får mulighed for at ’vågne’ og blive smidigt. Fokus er på at give os hen til tyngdekraften i strækkene og slippe al unødig aktivitet i musklerne. Strækkene arbejder direkte på kroppens meridianbaner.

Yin yoga er virkelig effektivt til at forebygge stress, og virksomt som del af en behandling af forskellige former for overbelastningsreaktioner.

Samtidig er yin yoga bevidsthedsarbejde og et integrationsarbejde, der skaber forbindelse mellem krop, sind og sjæl: Du bliver guidet til at skærpe dine sansninger af, hvad der foregår i din krop og dit sind, og som lærer inviterer jeg til et samarbejde, så vi sammen kan finde et stræk, der passer til dig. Undervejs kan der komme forskellige følelser op, i takt med at vævet slipper gamle blokeringer og spændinger. Mange oplever på sigt en større tiltro til kroppens naturlige signaler og ressourcer. Der bruges puder og tæpper til at støtte, så stillingerne bliver så behagelige, som muligt at være i.

Folk bliver draget af denne form for yoga af flere årsager. For mange er det en fin måde at balancere meget af den ’høj-aktivitet’ (yang som modsætning til yin), de fleste har i hverdagen. For andre er det fornemmelsen af at blive bedre til at lytte til sig selv, både fysisk, følelsesmæssigt og mentalt, og dermed skærpe opmærksomheden på egne grænser og behov – også udenfor yogarummet – der kalder yin yogaen ind i deres liv.

Enkelte oplever, at det kan være svært at blive i stillingerne, da det kan være en ny og anderledes måde arbejde med kroppen – andre bliver forelskede i tilgangen med det samme.

Klassisk yoga

Klassisk yoga renser kroppen og lægger grunden til at opretholde en  harmonisk balance. Med enkle øvelser arbejder vi på at skabe kontakt til kroppen, gøre den stærk og smidig samt give erfaringer med at skabe ro i sindet. Som i yin yoga-undervisningen arbejdes hen imod at skabe bevidsthed og integration mellem krop, sind og sjæl. Vi arbejder med dynamiske spændingsfrigørende stillinger, dybe blide stræk, åndedrætsøvelser, små meditationer og hver klasse afsluttes med en dyb afspænding. Undervisningen foregår i et roligt tempo, med plads til at fordøje og integrere stillingerne.
Alle kan være med, men har du spørgsmål eller vil høre mere, er du velkommen til at kontakte mig på 52 16 78 18 eller praksis@ekelof.dk

Beskrivelse af Shakti yoga

Yoga målrettet kvindekroppen og kraften i bækkenet. I undervisningen bringes viden om den kvindelige cyklus, overgangene i livet som kvinde, det cykliske i naturen, bækkenbunden både konkret og som energetisk power-zone ind.

FacebooklinkedinFacebooklinkedin