Mit yogaliv

FacebooklinkedinFacebooklinkedin

Har du lyst til at læse interview i Alt for damerne om mine oplevelser med stilhedsretreat, kan du læse mere her.
REJSEN MOD INDRE BALANCE
“Det er en gave at få lov at tænke i stilhed” • ALT FOR DAMERNE 29. SEP. 2016

 

Yoga betyder forening
Yoga integrerer og forener. Skaber og opretholder balance. Opløser forestillinger om adskillelse mellem krop, sind, energi og sjæl, og åbenbarer ressourcer og skaber forbindelse, både indad- og udadtil. Om det er fysiske stillinger, energi-arbejde, meditation, at synge mantras eller lave karmayoga – enhver ’yoga-handling’ påvirker alle ’lag’ – og skaber mulighed for en stille transformering, så gamle begrænsende mønstre lagret i krop, sind og sjæl med tiden kan smidiggøres og slippe, og der bliver mere plads til væren, lyst, liv, glæde, leg og samhørighed. Det er ur-gammel visdom; helt enkelt og samtidig ret utroligt.
Min yogapraksis
Jeg elsker at praktisere yoga! Det er ikke en beslutning, jeg har taget - yogaen ligesom bare ’kalder ’mig ind, og jo flere skridt jeg tager på yogastien, jo mere føler jeg, at jeg kommer ’hjem’: Hjem i min krop – hjem i mit sinds-landskab, hjem i forhold til at finde mening og livsformål og overgive mig til noget, der er større end mig selv. Jeg har dyrket yoga hele mit voksne liv. I dag er min praksis meget varieret; styrkende fysiske øvelser, solhilsner, blide klassiske spændings-frigørende stillinger, afstressende yin yoga, dybdeafspændende yoga-nidra, åndedrætsøvelser og meditation. Jeg mærker efter, hvad jeg har brug for, og hvad der er tid til, og i perioder fokuserer jeg på særlige elementer eller stillinger. Jeg tilpasser min praksis ifh.t hvad der er muligt i familielivet. Mit yndlingstidspunkt er tidligt om morgenen mens alle andre sover.
Yoga i hverdagen
Yogaen er en del af min hverdag og påvirker min måde at forholde mig til ting og mine prioriteringer. Den er en støtte til at slippe nogle af de ting, jeg har haft for vane at gøre, men som ikke gør mig godt; fx at arbejde for meget, at blive hængende (for) længe i idéer om, hvad jeg skal og bør, og at indtage føde- og drikkevarer, som ikke nærer mig. Yoga har skærpet min evne til at være til stede og blive berørt af de små smukke stunder i hverdagen; en solnedgang, lyden af børnelatter, den friske luft omkring huden, farver dufte og mønstre i naturen. Min familie kommer med på sommer yoga camp, og gennem retreats og workshops inspireres jeg af læremestre og forbindes i fællesskaber med andre yoga-elskere. Ved at gå på opdagelse i yogafilosofiske betragtninger – fx gennem dialog og litteratur - bliver mine hverdags-erfaringer forbundet med den overleverede viden fra tidligere læremestre. Når jeg har dage, med for meget drøn på, kan jeg balancere med et par yin-stillinger, en afspænding eller en meditation. Når jeg bliver ’fanget ind’ i omstændigheder eller følelser, der er svære at håndtere, fungerer yogaen som mit ’anker’, der støtter mig i at være til stede og acceptere det, der er, så der kan skabes nyt udsyn. Yogaen bringer lidt mindre stagnation og lidt mere bevægelse ind i mit liv. Og den støtter mig i at møde verden åben, nysgerrig og kraftfuld.

FacebooklinkedinFacebooklinkedin